Start -> Produkter -> Fallprevention -> Posey Fallskyddsmattor

Posey Fallskyddsmattor

Väldigt ofta läggs vanliga sängmadrasser nedanför sängar för att "skydda" brukaren men detta är inte alls bra utan kan till och med förvärra fallrisken då en madrass är alldeles för mjuk och man riskerar också att snubbla på den. Dessutom faller man igenom en madrass och slår i golvet ändå, en sängmadrass klarar inte att ta upp kraften på rätt sätt vid ett fall! Så bort med madrasser från golvet och använd en riktig fallskyddsmatta.


Poseys fallskyddsmattor är framtagna för just detta ändamål, d.v.s att läggas nedanför en säng och skydda brukaren vid ett fall ur sängen. Poseys fallskyddsmattor är CE-märkta enligt MDR.
De är tillverkade med höga krav på funktion, kvalitet och handhavande. De kan tvättas och rengöras med de flesta rengöringsmedel. Desinfektion sker enkelt, t.ex. genom spritning. Posey fallskyddsmatta hjälper till att reducera riskerna för skador vid fall samtidigt som behovet av sänggrindar minskas. Posey Fallskyddsmatta ger fullt skydd längs hela sängens längd och kan enkelt stuvas undan då den inte behövs.


Några uttalanden om mattorna:
Sedan vi skaffade Posey fallskyddsmattor från Almedo har vi inte haft en enda höftfraktur
Arbetsterapeut, äldreboende i Stockholm

Tack vare Posey fallskyddsmatta har vi helt klart räddat livet på den här kvinnan, hon slog sig blodig tidigare men nu faller hon mjukt.
Sjuksköterska, Vårdboende i Stockholm


Posey Fasad fallskyddsmatta Art.nr. 6027

Denna nya, förbättrade matta i EVA-skum (Etylenvinylacetat) har en hög stötabsorption. Mattan läggs bredvid sängen och kan absorbera upp till 85 % av stötkraften vid fall ur sängen. Sömmarna i mattan är förbättrade för att förhindra vätska att komma in i mattan.

Mattan är lätt att torka av och har en antihalkbotten. Måtten på mattan är 178 X 97 X 3 cm och de fasade kanterna är ändrade så att rollator eller rullstol nu ännu enklare ska kunna rullas upp till sängkanten och för att minimera snubbelrisken. Mattan är vikbar i tre delar.

Den här produkten kan du köpa i vår webshop,
 klicka här


Posey Fasad fallskyddsmatta med efterlysande kant Art.nr. 6027R

Denna Matta har samma specifikationer som 6027 men med en efterlysande kant som gör det enkelt att hitta mattan i mörkret! Se bild här bredvid.Poseys Fallskyddsmattor kan med fördel läggas ovanpå CareMat larmmatta! Vi har testat denna kombination och det fungerar utmärkt! 

Den här produkten kan du köpa i vår webshop, klicka här

2014 var vi med i DN:s hälsobilaga med våra fallskyddsmattor, Klicka härRNJbowers_Floor Mat Study.pdf

 

Produktion: NorrWebb