Om Almedo

Almedo AB är ett familjeägt företag och vi jobbar inom den medicintekniska sektorn.
Vi startade Almedo 2004 men har många års erfarenhet från branschen, nästan 100 år tillsammans!

Vi som utgör Almedo är idag:

Alf Douhm, Huvudägare i företaget. Alf har en gedigen erfarenhet av medicitekniska produkter. Han började redan på 60-talet hos Egnells i Trollhättan där han blev kvar på försäljningssidan till 1985 då han startade Medela Medical AB i Sverige. Efter att på 90-talet sålt sin andel i företaget slutade han sedan 2001 och tog det lugnt ett par år. Men, som det kan vara så började det klia i kroppen och han startade Almedo 2004 för att ha något nytt att göra. År 2014 pensionerade sig Alf men kvarstår som rådgivande medlem i vår stab och som styrelsens ordförande.

Leif-Anders Douhm, VD, försäljnings- och marknadsansvarig för Almedo AB, är son till Alf och har vuxit upp med medicinsk teknik från barnsben, bestämde sig redan vid 6 års ålder för att han skulle jobba med "sådana där maskiner när han blev stor". Efter 36 år i branschen (Medela Medical AB 1988-2001, Dolema AB 2001-2005 och Almedo AB 2005-) trivs han fortfarande lika bra med jobbet och ser fram emot en intressant framtid med nya produkter.

Linda Höjer, En duktig medlem i vårt team! Linda började hos oss i april 2011 och tog över arbetet med uthyrningsverksaheten efter Yvonne Olsson som gick i pension. Linda är en "Stockholmifierad" norrlandstjej med stor erfarenhet från serviceyrken och kundnära kontakter, bland annat har hon tidigare jobbat både hos SAS och Peugeot. Linda arbetar som sagt primärt med vår uthyrningsverksamhet men hon är också en viktig del av Stockholmskontorets övriga funktioner. Så många av er kommer säkert att få prata i telefon med denna trevliga tjej som vi vet kommer ta väl hand om er!